Basketball er en sport i fremgang

Hvor andre sportsgrene, som f.eks. håndbold, de seneste år har oplevet en markant tilbagegang i medlemmer, så er basketball en sport i fremgang. Danskerne er blevet større individualister, der ikke altid kan afse tid til en holdsport på ugentlig basis, og derfor er medlemstallene indenfor nogle af de største sportsgrene faldet støt gennem de seneste år. Her findes der dog også sportsgrene, der har formået at kapre medlemmer gennem de seneste år – og én af disse er basketball. Antallet af medlemmer er steget støt i de danske basket haller de seneste år, og niveauet er også steget i den danske liga, der pludselig gør sig godt i Europa.

Basketball forener et godt image med en actionfyldt oplevelse

Basketball er på mange måder en helt normal holdsport, der dog adskiller sig markant fra de klassiske sportsgrene, som får meget mere tv-tid på de danske kanaler. På basketbanen huserer de helt store stjerner, som har vundet stor international anerkendelse, men alligevel er basket rykket over på en mindre kanal, der kun sender en brøkdel af kampene. Dette er virkelig synd, når man tænker på, at basketball netop forener et godt image og en actionfyldt sport, der virkelig inddrager både publikum og seere. Der er fart på fra start til slut, og der forekommer gerne flere spektakulære øjeblikke indenfor kampens fire quaters. Dette er med garanti også én af grundene til, at medlemstallene er stigende år for år – flere og flere får øjnene op for sportens fantastiske kvaliteter.

Stærke brands over hele verden

Én af grundene til basketballs store udbredelse og popularitet herhjemme og i resten af verden er de stærke brands, som sporten indeholder. De store stjerner har alle deres eget firma, der laver alt fra tøj til nogle af de bedste basketball sko på markedet, og der er lange køer over hele verdenen, når den nyeste model bliver frigivet. Dette er med til at udbrede basketball til flere og flere mennesker i både ind- og udland, idet rigtig mange går med baskettrøjer og -sko, selvom de egentlig ikke udøver sporten selv. Det er på mange måder blevet kult at påtage sig basket-looket, og basket-brands omsætter for milliarder hvert eneste år.

Hvordan ser fremtiden ud?

Fremtiden for basketball ser umiddelbart meget lys ud, idet særligt de danske hold er begyndt at røre på sig og få flere penge mellem hænderne. Her tænkes der særligt på Bakken Bears, der i denne sæson har klaret sig fantastisk i den europæiske turnering, ligesom andre danske klubber kæmper for at komme til tops. Dette øgede fokus på en fantastisk, actionfyldt sport er kun dejligt at se, og der er intet, der tyder på, at medlemstallene i de danske basketklubber kommer til at stå stille de næste mange år!

Basketball er en sportsgren, hvor man kan belaste især ryg, knæ og ankler. Netop derfor er det vigtigt at vedligeholde sin krop, og passe på sig selv. Noget af det seneste, der hjælper på dette, er osteopati. Sportsskader kan være helt forfærdige, men det samme kan det være, hvis man ikke får den rette behandling. Derfor anbefaler flere atleter også inden for basketball netop denne form for tjek, fremfor nogle af de lidt mere typiske massage, fysioterapi eller kiropraktor. Du kan altid forhøre dig også egen læge først, hvis uheldet skulle opstå.

Fysisk aktivitet som basketball fremmer flere ting – herunder søvnbesvær, kondition og humøret – netop derfor er det essentielt at man dagligt får sin motion. 

One reply on “Basketball er en sport i fremgang

  • Dennis

    Bakken har ikke engang nået toppen endnu. De kommer til at klare sig godt og sætte Danmark på basket verdenskortet!
    Forhåbentligt vil deres succes og NBA på TV2 Sport være med til at sørge for, at endnu flere får øjnene op for basket i Danmark, så alle de klubber, der struggler økonomisk kan tiltrække flere medlemmer

    Svar

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *