Få luft i økonomien

SPONSORERET INDHOLD

Skal man starte eget selskab, er det essentielt at have styr på sin privatøkonomi. En måde man blandt andet kan gøre det på, er at snakke med sin bank omkring en kassekredit. Det er benhårdt at være selvstændig, men én af de vigtigste erfaringer vi har gjort os i forbindelse med God Lir, er at have styr på sine tal – privat såvel som professionelt.

Kender du fordelene ved en kassekredit?

Når man starter et selskab, handler det som oftest om at få selskabet til at overleve. Der er to måder man kan opbygge likviditet på – enten hæver man sin omsætning, eller mindsker sine udgifter. Formår man at gøre begge ting, er det klart at processen går lidt hurtigere. Problemstillingen opstår blot ved, at man både tror at man kan starte nyt selskab, udbetale store private lønninger, samt opbygge en solid egenkapital. Det går næppe så let.

Driver man virksomhed, er det vigtigt at have en buffer. Har man ikke det, vil man erfare en lav soliditetsgrad, der gør at man som virksomhedsejer vil være ekstremt udfordret i vanskelige perioder, hvor der er behov for likvide midler. Derfor kan det godt give mening, at man i sin privatøkonomi overvejer mulighederne for at optage en kassekredit, for at sikre overlevelse privat, såvel som professionelt.

Privat eller professionelt

Fordelen ved at man tager kassekreditten privat, og ikke i sin virksomhed, kunne være hvis virksomheden har en ejerkreds på mere end én person. Og hvis man kan formå at få virksomheden til at løbe rundt, ved at udbetale lave lønninger, og generelt holde de faste udgifter i et lavt niveau, kan det være rationelt at holde virksomheden gældfri, hvorimod ejerkredsen indbyrdes må vurdere om der er behov for yderligere likvider, for at få sin private økonomi til at hænge sammen.

Vi har som privatpersoner ikke det samme forbrug. Vi kan være på forskellige stadier i vores liv, som gør at der kan være behov for en større indkomst. Eksempelvis hvis man har en familie, eller overvejer at købe lejlighed eller bolig.

I sådanne situationer må man tilpasse sig privat, og selv gøre det som der skal til, for at kunne dække disse udgifter. Eksempelvis igennem en kassekredit.

Ydermere sikrer man at alle i ejerkredsen føler at der er en jævnbyrdig behandling imellem, og der opstår ikke uenigheder omkring økonomien. Og netop penge er et typisk diskussionsemne, hvorfor at det er vigtigt at man på forhånd har taget de nødvendige foranstaltninger for netop at undgå dette.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *