Haven skal være dit fristed

Har vi for travlt som mennsker efterhånden? Husker vi at tage os tid til at passe os selv? Undersøgelser viser, at den gennemsnitlige dansker føler sig markant mere stresset end hvad før har været tilfældet.

Denne tendens skaber vokseværk hos virksomhederne, som forsøger at gøre hverdagen nemmere for den enkelte forbruger, herunder ser vi netop services, som oplever stor vækst i antallet af kunder, som ønsker hjælp til mad, indkøb, vasketøj mfl. – Men er det fordi at vi reelt ikke har tid, eller har vi blot grundet nye muligheder brug for at kunne bruge vores tid andetsteds?

Er det virkelig tilfældet, at du ikke længere har tid til at vaske tøj – eller er det blot fordi at du hellere vil dase den på sofaen til en serie på Netflix, med tanken om at du i momentet “stresser af”?

Du bruger måske tiden på at indhente tre tilbud fra en gartner, som kan komme og tage sig kærligt at haven, som over en længere periode har været forsømt, fordi at du ikke har haft overskud nok i hverdagen og derved følt at når weekenden endelig meldte sin ankomst, at så skulle du i hvert fald have tiden til at koble af?

Nyd naturen og vejret mens du kobler af!

At være ude i naturen og få lidt sol har altid været noget vi mennesker holdt af. At modtage D-vitaminer fra solens dejlige solstråler har altid været højt ønsket – men du behøver ikke på stranden for dette.

Hvornår har du sidst været i haven, hvor du har nydt at passe dine egne kartofler, luge lidt ukrudt hos dine jordbær? Måske er det ved at være tid til at du igen kaster dig over det at have en have, som der kan hygges og nusses om – hvis du er bange for, at du så skal bruge en hel lørdag på at køre fra byggemarked til byggemarked efter materialer, så har den moderne tidsalder heldigvis indhentet os, fordi det er nemlig muligt, som med så mange andre ting, at handle dine mangelvarer på internettet.

Dette gøres helt simpelt på en webshop med alt til haven – så kan du i ro og mag, mens dit afsnit på Netflix er på pause, shoppe lige præcis de ting du mangler for at kunne komme ud i haven og nyde vejret.

Tag lidt musik og en flaske vand med dig

Muligheden for at kunne handle sine forbrugsgoder til haven på internettet er ideel for dig, som ikke gider ud at fare vild i landets mange butikker, du finder nemlig præcis det samme udvalg, hvis ikke mere på internettet, faktisk ofte til en bedre pris.

Så der er bestemt ingen undskyldning for ikke at koble lidt af i haven, hvor du blot medbringer dine høretelefoner og en kold flaske vand, så kan det faktisk være ret så hyggeligt at nyde naturen og få lidt jord under neglene.

Musikken kan også få lov at blive indenfor, nu da sommeren har vist sig fra sig bedste side, så finder du måske en stor nydelse i at høre på de meget beroligende fuglestemmer, som kan fremkalde et lille smil hos os alle. Så ud i haven og nyd det skønne vejr vi oplever i Danmark lige nu – du vil kun blive i bedre humør. Og så smager en hjemmedyrket kartoffel jo heller ikke helt værst – faktisk smager den lige det bedre end alt andet.