Husk at værne om hyggen!

I en digital tidsalder, hvor elektronik og små fristelser fra vores digitale enheder fylder mere og mere, så er det stadig essentielt, at vi som mennesker husker at holde fokus på de centrale værdier i vores liv, nemlig at hygge med personer som vi holder af. 

Sæt jer ned og læg telefonen væk

At være afhængig af smartphonen kan vi vidst godt blive enige om at vi alle sammen er, i den ene eller anden udstrækning. Hvornår mindes du sidst, at du ikke har haft din telefon indenfor en arms længde? Vi sover sammen med den, vi har den altid i lommen, men måske er det ved at være tid til at vi også husker at der findes andet end at rulle ned gennem Facebook feedet eller swipe løs på Tinder efter det rigtige match.

Salget af brætspil er styrt nedadgående, som er kraftig erstattet af antallet af spil til telefoner og iPads, hvilket selvfølgelig er en meget naturlig del af den udvikling vi gennemgår, men kan ludo på iPadden med nogle tilfældige fra online verdenen det samme, som når du spiller et godt gammeldags spil Ludo med familien? Næppe..

Ingen beder dig om at helt at droppe telefonen, men blot at tænke over at der også findes andet end de mange sjove spil på telefonen. Vi skal snakke sammen om vind og vejr, ting som giver dit liv en anden form for værdi end hvad den digitale tidsalder kan byde på.

En god bog foran brændeovnen

Findes der noget hyggeligere end blot at koble af med en fantastisk roman, mens du hører de knitrende lyde fra brændeovnen, som stille og roligt arbejder sig igennem træet der er blevet sat ild til? Men hvornår har du sidst givet dig tid til at læse en bog i en sådan hyggelig atmosfære? Essensen er blot, at vi som mennesker også har godt af at koble af fra digitale enheder engang i mellem, mens vi holder fast ved det gode danske udtryk “hygge” – fordi det er noget som vi danskere har været førende i i mange år!

Hvis du ikke har en brændeovn, så kan det være at du har et andet hyggeligt hjørne i hjemmet, det er næppe så meget lige dette aspekt som er udslagsgivende, men nu vi er ved snakken, så er en brændeovn og generelt ild faktisk noget af det mest beroligende vi kan udsætte os selv for. Faktisk er det også blevet nemmere at få adgang til en brændeovn i dag, hvor de både er billigere, men også nemmere at montere end før i tiden. Du kan finde udvalgte brændeovne på mange hjemmesider, samt læse om deres funktioner, men det er en helt anden snak!

Essensen er blot, at vi skal huske at hygge os og være os selv. Vi skal huske at bruge tid sammen med familien, hvilket ikke bør erstattes af en sød kat på Facebook som kan lave kolbøtter. Det kan også være, at du føler at det er hyggeligt at være to mand om at lave maden, istedet for at du blot overlader den opgave til din sammenlever, som så står selv med larmen fra emhætten. Måske kunne det være lidt hyggeligt, hvis I begge to kunne så på hver jeres side af komfuret med kun en emhætte mellem Jer. (Ps. Hvis I har en emhætte som larmer så meget at I intet kan høre, så kan I enten finde et andet sted eller måske finde en emhætte, som larmer knap så meget!) 🙂

 

Husk det!