Onlinehandel – Er elektronik billigere på nettet?

Nethandel er i stor vækst, og har været det i mange år efterhånden. Vi handler mere og mere på internettet, og det sætter et pres på de fysiske butikker. De fysiske butikker har svært ved at afsætte som de gjorde før hen, og det kan i værste tilfælde betyde at mange af butikkerne lukker.

Sponsoreret indhold
online shopping

Der er flere omkostninger forbundet med at være en fysisk butik, og derfor er det svært at følge med på prisen.
Men gælder det også for de store elektronikkæder, som f.eks. Elgiganten og Power, som har så stor volume på deres afsætning, at de faktisk er ret konkurrencedygtige?

I denne artikel kigger vi på, om det er billigere at købe dine elektroniske vare på nettet, eller om du er bedre stillet ved at tage ned i den nærmeste elektronik-gigant.

Har du behov for at føle på produktet?

Om det giver mest mening for dig at handle over nettet eller i en fysisk butik, bunder i store træk ud i, om du har et behov for at vide mere om det du køber. Står du f.eks. og skal købe en ny bærbar computer, men er meget i tvivl om hvilken, så kan det være en rigtig god idé at afprøve dem i en butik før du køber.

Hvis du på den anden side ikke har et behov for at afprøve produktet, og altså er helt afklaret med hvad du skal købe – det kunne f.eks. være reservedele til din iPhone, som jo er universale – ja, så kan du med fordel handle hos f.eks. Bramming Electronic eller andre online butikker der har fordelagtige priser.

Der findes rigtig meget information på Google og YouTube

Selvom du ikke er helt sikker på, om den vare du handler online er noget for dig, så kan du alligevel komme langt med internettet. De fleste elektroniske sager, som f.eks. telefoner, computere og andre gadgets er nemme at finde informationer om på internettet, herunder også på YouTube, hvor der findes mange Tech-kanaler som specialiserer sig i, at lave anmeldelser af diverse produkter.

Det er ikke altid billigere på nettet

Som nævnt tidligere, så kan de store elektronikgiganter ofte være med i konkurrencen på prisen. Den store volume kombineret med deres online salg gør, at de godt kan konkurrere. Ofte kører de også kampagner, hvor produkterne altså er billigere end på nettet.
Generelt så kan man tjekke Pricerunner.dk, hvor Elgiganten og Power ofte også er repræsenteret, og man kan dermed se, at der ofte ikke er stor forskel på prisen mellem disse og faktiske webshops, som ikke har fysiske butikker.